Waacking

Waacking / whacking oppstod i Los Angeles på 70-tallet i klubbmiljøet. Dansestilen ble danset opprinnelig til discomusikk og kjennetegnes blant annet av funky grooves som “Funky Four Corners” og “Rock Steady”, sirkulære og raske armbevegelser, “posing” og historiefortelling med ulike karakterer, også kalt punking! Noen ganger høy glam-faktor og drama. Altså masse danseglede og humor!! Inspirasjonskilder til stilen er Hollywood filmstjerner, som Cyd Charisse, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Fred Astaire, Gene Kelly og The Nicholas Brothers for å nevne noen. Også tegneseriefigurer som Batman, Wonderwoman og Snurre Sprett, samt Bruce Lee-filmer.

Feelingen, grooven og noen bevegelser kan ses i det kjente Soul Train-programmet fra 70-tallet. Stilen kan også ses på som en fusjonsdans, som inneholder trinn fra jazzdans, the hustle og salsa. Men først og fremst er waacking en sosial dans der man danser med hverandre! De første pionerene var en gruppe kalt The Original Punks, med kobling til betegnelsen punking som det først het, og som opptrådde blant annet med Diana Ross. Det sies å være Tinker Toy i denne gruppa som tilførte “the whack”. Som gjenlevende pionerer bør Tyrone Proctor, Shabba Doo, Ana “Lollipop” Sanchez og Archie Burnett nevnes.

Waacking kan forveksles med dansestilen vogue, men dette er to forskjellige dansestiler med ulik bakgrunn, historie og kultur.

 

Waacking klasser på Subsdans: