Waacking

På danseklasse i Waacking kan du forvente å lære hvordan å bevege kroppen elegant og Funky samt å koordinere armer og ben i et raskt tempo.
Dansestilen ble danset opprinnelig til discomusikk og kjennetegnes i dag blant annet av sirkulære og raske armbevegelser, “posing”, funky grooves og historiefortelling med mye karakter. Noen ganger er det høy glam-faktor og drama. Altså masse danseglede og humor! Først og fremst er waacking en sosial og spontan dans der man danser med hverandre! Waacking kan forveksles med dansestilen vogue, men dette er to forskjellige dansestiler med ulik bakgrunn, i form av lokasjon, historie og kultur. Stilene har i senere tid influert hverandre og noen kaller de i dag søsterstiler.

Les mer fakta om dansen:
Waacking/whacking ble skapt av afrikansk-amerikansk og latinx dansere i LGBTQ+-klubber i Los Angeles på 1970-tallet. Den gang ble stilen kalt punking.  Inspirasjonskilder til stilen er Hollywood filmstjerner, som Cyd Charisse, Gene Kelly, Greta Garbo, Marilyn Monroe, Fred Astaire og The Nicholas Brothers for å nevne noen. Også tegneseriefigurer som Batman og Bugs Bunny, samt Star Wars- og Bruce Lee-filmer er inspirasjoner til stilen.
Feelingen, grooven og noen bevegelser kan ses i det kjente Soul Train-programmet fra 70-tallet.  De første pionerene var hovedsakelig en gruppe venner, som blir referert til som “the original punks”, med kobling til betegnelsen punking, og som opptrådde blant annet med Diana Ross. De kom sammen på klubben for å ha det gøy, det var et fristed fra virkeligheten hvor de kunne uttrykke seg selv og ikke minst få lov til å være flott og best, som de ikke kunne vise i samfunnet forøvrig. Pioner Viktor Manoel har beskrevet det som “expression from oppression” eller “creating art from your pain”. Det sies å være Tinker i denne gruppa som tilførte “the whack” (“to strike with force”), som vises i Batman-serie og som stilen senere har fått sitt navn av. Andre gjenlevende pionerer som bør nevnes er blant annet Ana “Lollipop” Sanchez,  Tyrone Proctor, Shabba Doo og Archie Burnett.