Vogue

På Subsdans sine kveldskurs har vi fokus på performance stilene: vogue femme, new way og old way. De fleste klassene jobber vi med stilen vogue femme. Vi er innom de andre stilene et par ganger i løpet av et semester.
Vi har aldersgrense på 15 år på disse klassene grunnet en del uttrykk både i bevegelsesmønster og språk.

Les mer fakta om Vogue:
Ballroomkulturen oppstod i det afrikansk-amerikanske og latin-amerikanske LGBTQ+-miljøet i Harlem, New York.
Navnet vogue er inspirert av «Vogue magazine» der man ser modeller posere for kamera. Posisjonering av kropp er et stort fokus i voguing, og i ballroom er det rom for alle typer kropper og kjønnsuttrykk! Det handler om å tørre å ta plass, og å føle trygghet til å stå sterkt seg selv.
På et vogueball konkurrerer man i massevis av forskjellige kategorier som ikke bare innebærer dans, men også bl.a.: Face, runway, designers delight med mer.

Vogue femme består av 5 elemeter: hands performance, catwalk, duckwalk, spins and dips og floor performance. Disse elementene settes sammen til et unikt språk, der fokus er mye på det å bringe frem det feminine (der av «femme») i danseren.
New way vogue har fokus på rette linjer og geometriske former med armer, grasiøse positurer og ikke minst overdrevne stretches og «contortions».
Old way vogue er den originale performance stilen innen ballroom-kulturen, og her er fokus på elemente «pop, dip and spin». Inspirert av bl.a. martial arts.