Vogue


På Subsdans må man være 15 år eller mer for å delta på vogueklassene. Dette er spesielt pga. vogue femmes uttrykk som vi ikke ønsker å eksponere de yngste elevene for.
Vogue er en (hovedsaklig) feminin dansestil som består av mye armbevegelser, elegant gange, poseringer (tenk Vogue magazine), spins og dips (avslutninger i posisjon på gulvet). Noe av dette høres kanskje ut som waacking? I motsetning til waacking så danses vogue til house musikk eller vogue beats, armene er oftest mer rette og kantete, og man kan tenke at vogue er mer som en fotoshoot der bevegelsene stopper, mens waacking går som en film der man er mer “in motion”. I denne stilen er det mye overdreven attitude og man kan gå inn og leke med forskjellige karakterer. Vogue startet med underground balls (konkurranser) i New York City der menn kledde seg ut som kvinner og gikk “catwalk” for å vise frem seg selv og deres overdådige kostymer. Dette ble mixet med “posing” som var konkurranser der det var om å gjøre å posere som modellene i Vogue magazine. Disse to ble blandet og har utviklet seg til å bli mer og dansete, og til slutt dansestilen vogue/vogueing.

Vi har 3 hovedsteder av vogue: old way, new way og vogue fem. Old way er basert på rette linjer, spins og dips (når man ender i en elegant posisjon på gulvet). New way har samme elementer, men man legger til raskere og mer avanserte armer med illusjonseffekter og overdreven fleksibilitet. Vogue fem er mer overdrevet i uttrykket og man opptrer ekstremt feminin (derav fem). Se for deg å kaste på håret, vri ekstra mye på hofter, vise frem sine feminine sider. Stilen kan ofte fremstå mer dramatisk der man kaster seg ned på gulvet og armene er ikke like rett og systematisk plassert som i old og new way.

Vogue klasser på Subsdans: