Popping

Vi tilbyr Popping klasser for både barn og voksne i flere nivåer. På en danseklasse i popping kan du forvente å lære kroppskontroll og funk! Vi isolerer ulike kroppsdeler og lærer å lage bølger/waves gjennom kroppen. Man lærer også å poppe både armer, ben og bryst, samt ulike grunntrinn fra sjangeren.
Vi danser til G-funk og P-funk som er en funkmusikk med tydelige slag som passer til selve poppebevegelsen. Dette er en dans som ser imponerende ut, som krever litt ekstra konsentrasjon, men wow så gøy det er når du først får det til!

Les mer fakta om dansen:
Popping en dansestil som oppstod på vestkysten av USA på starten av 70-tallet.  Dansen har flere ulike utspring med fellesnevnere; Fresno i California og gruppen Electric Boogaloos ledet av Boogaloo Sam. Samt Oakland og Bay Area med Strutting utviklet av blant annet The Black Messengers.
Boogaloo Sam utviklet Popping- og Boogalooteknikken og med gruppen The EBs gjorde den kjent gjennom tv-programmet Soul Train. Popping er teknikken hvor man strammer musklene hurtig imens Boogaloo er en funky og flytende dans. Paraplybegrepet POPPING eller Electric Boogaloo består av ulike teknikker som Popping, Boogaloo (rolls, Twist-o-Flex, Cobra og Fresno), waving, ticking, animasjon og gliding.
“Electric boogie” er et uttrykk som ble hyppig brukt i Europa frem til 2010, men i senere tid bruker vi samlebegrepet Popping.