Locking

På en danseklasse i Locking kan du forvente funky danseglede med mye energi! Vi lærer grunnleggende teknikker og trinn innen Locking og jobber med dynamikk og presisjon. Vi har nybegynnerkurs i Locking!
Les mer fakta om dansen:
Locking, opprinnelig kalt «Campbellocking» etter Soul-Train-danseren Don “Campbellock” Campbell, er en funk-style som oppstod i California, på starten av 70-tallet og er som andre street-styles sosial og improvisatorisk. Dansen har bevegelsen “The Lock” som utgangspunkt. Andre grunnleggende bevegelser er for eksempel “Pacing”, “Giving 5” og “Points”. Et av de spesielle aspekter med Locking er at dansestilen kan spores tilbake til én person; Don Campbell prøvde seg på en av datidens populære danse “The Robot Shuffle”, men klarte det ikke. Han fik derimot mye oppmerksomhet for sin alternative versjon og generelt for sin unike timing og personlige stil. Dette ble utspringet til den nå anerkjente dansen med utøvere over hele verden.
Dansen har utviklet seg med mange bidragsytere. Her er det først og fremst viktig og nevne gruppen “the Lockers” med bl.a. Campbellock Jr., Mr. Penguin, Fluky Luke og The Original Skeeter Rabbit.
Les mere her.