House


Danses til housemusikk og er en dans med mye fotarbeid som gir deg god rytme og koordinasjon. Ikke minst er det en dans som gjør at pulsen går opp og du får en skikkelig svetteøkt i tillegg!
På en houseklasse kan du forvente å lære grunntrinn i housedans, etterhvert kombinere de selv i form av freestyle og lære koreografier.
Mer fakta om dansen:
House er i likhet med Hiphop en fusjonsstil i kategorien club-/street dance. Den oppstod i Chicago og New York i USA.
Grunnlaget i house er en blanding av eldre danseformer som bl.a. Lindy Hop, afrikansk, latin, brasiliansk, step og jazz, men street- og clubdanser har alltid vært frie og innovative og derfor er listen enda lengre. Kort sagt kan house dance beskrives som flytende med hurtig fotarbeid.
Uttrykket “house dance” oppstod naturlig pga. musikken man danset til, og som i andre tilfeller kom navnet etter selve dansen og blev gitt av andre. “House dance” som navn er et japansk påfunn og blev også opprindeligt kaldt “clubbing”. I begynnelsen av 80-tallet oppstod housemusikken i Chicago gjennom mixing og sampling av undergrunns-discomusikk, og med bl.a. trommemaskiner og synthesizere utviklet musikken seg videre. Selve navnet på musikksjangeren sies å ha oppstått da folk refererte til den type musikk som ble spilt på nattklubben “The Warehouse” i Chicago.
“Jacking” er ikke bare house-groovet i kroppen. Det er også en alenestående stil fra Chicago som kom før house dance.
Men selv om Chicago er fødestedet spiller New York City også en betydelig rolle, da det var her dansen virkelig tok form. New York-nattklubbene The Loft og Paradise Garage er i forbindelse med dette verdt å nevne både i forhold til musikken og dansen. Det var bl.a. her stilen Lofting ble danset, som også er en nattklubbstil som kom før house dance.
I utgangspunktet var hiphop og housekulturen ikke forbundet med hverandre, men to parallelle kulturer. En viktig grunn for sammensmeltingen som vi ser i dag, er at flere dansere fra begge kulturer danset begge stiler. Et konkret eksempel kan være at noen hiphop-dansere har gått på nattklubber hvor det ble spilt house musikk – og omvendt.

House klasser på Subsdans: