Hiphop


På en danseklasse i hiphop kan du forvente å lære grunntrinn. Vi jobber med koordinasjon i kroppen ved å isolerere de ulike kroppsdelene. Du lærer noen moves som du kan øve på selv og videreutvikle, og som du kan danse når du skal på klubb eller fest.
Vi pleier å lære en koreografi/dans i løpet av klassen, men det er ikke slik at vi nødvendigvis kjører samme koreografi flere uker på rad.
Om du liker hiphop musikk, så er dette klassen for deg! Vi tilbyr kurs for både nybegynnere, litt øvede og øvede dansere.
Hiphop er en fusjonsdans og blandet inn elementer fra popping, locking og break også, så du kan både se waves, isolasjoner og gulvarbeide i hiphop, men kjennetegnet er den bouncy kroppen med bøy og strekk i knærne.
Les mer fakta om dansen:
Hip Hop er en subkultur, men her snakker vi om dansestilen hiphop. Navnet kom pga. musikken. Det var hiphopmusikk man danset til. Så uansett om breaking er den originale hiphopdans, brukes ordet i dag om den blandingen som oppstod på nattklubbene og på gata i New York City på 80-tallet. Denne spontane blandingen bestod i grove trekk av popping, locking, breaking og “social party dances”. Disse “social party dances” betraktes som hiphopdansens vokabulær og grunntrin. Her kan vi bl.a. nevne The Alf, Roger Rabbit, The Wop og Running Man. I dag blandes stadig flere elementer inn, og som musikken, er dansen en fusjon og samplet sammensetning.

Hva er Hip Hop? En kort og forenklet introduksjon i dansens perspektiv
…en subkultur, en livsstil, en kunstform som rommer flere elementer av musikk, dans, streetart, klær, språkbruk/slang etc. etc.
Vi kan nevne bl.a DJing, MCing/Emceeing (Master of Ceremony/Microphone Controller), b-boying/b-girling (b’en refererer til break, beat eller Bronx. Dansen som også er kjent som breakdance), writing/painting (graffiti) og beatboxing…
Man kan prøve å definere Hip Hop fra mange forskellige vinkler, men det er uansett en vanskelig oppgave, fordi begrepet rommer så mye!
Hip Hop er et begrep, som først kom ETTER at kulturens mange elementer hadde oppstått. Afrika Bambaataa (“The Godfather of Hip Hop Culture”, Kevin Donovan 19. april 1957, wikipedia) kan i denne forbindelsen nevnes som en av de første, hvis ikke den første, til å bruke begrepet som en overordnet betegnelse for kulturen.

Mange personer, begivenheter, kulturer og sjangre er forgangere for Hip Hop, men for de fleste vil én person alltid være en av de viktigste referansene, Mr. James Brown og all hans fete funk. Hip Hop i dag ville ikke vært det samme uten han, både når det gjelder musikken og dansen.
Hvor og når Hip Hop ble født er sikkert forskjellig alt etter hvem du spør, men i august 1973 på 1520 Sedgwick Avenue, Bronx i New York City skjedde noe historisk:
DJ Kool Herc (The Father of Hip Hop Culture), som var immigrant fra Jamaica, holdt sin første av de mange senere berømte festene/jamene. Han var den første som mixet break beats sammen (den funky trommesolo-delen av allerede eksisterende plater). Det var disse festene og musikken der som inspirerte folk til å danse, og til å danse moves, som var starten på det som vi kjenner som b-boying/b-girling i dag. Det skal selvfølgelig nevnes at denne dansen har røtter lengre tilbake enn 1973! (For eksempel afrikansk dans, tapdance, lindi-hop og salsa som eksempler.)
Hip Hop Dance hadde sin startfase på nattklubbene i New York på midten av 80-tallet.
B-boying/b-girling og funk-styling fantes allerede og var main stream kjent pga. mediaeksponeringen (f.eks. filmene ”Beatstreet” og ”Breakin”).
Det var på klubbene hvor de spilte hiphop- musikk, at party-moves’ne (social party dances) ble danset, og disse trinnene er en grunnleggende base for den dansen vi i dag kjenner som Hip Hop Dance. Hip Hop Dance oppstod altså som et spontant mixup av alle de forskellige dansene, danset til hiphop-musik, danset med frihet og følelser. MOPTOP Crew skal nevnes i forbindelse med dette.

Hiphop klasser på Subsdans: