Breakdance

BREAKING/B-BOYING/B-GIRLING (BREAKDANCE)

Vi tilbyr kurs i Breaking for barn og voksne! På breakekurs med kan du forvente å lære rytme og musikalitet, koordinasjon i form av ulike grunntrinn i breaking og akrobatiske moves som baby-freeze, stå å hodet og hender, 6-step/fotarbeid på gulvet og andre kule moves. Vi har både nybegynnerkurs, kurs for litt øvet og øvet!
Les mer fakta om breaking:
B’et b-girl/b-boy refererer til break, beat eller bronx. Break fordi man danset til sangenes funky breaks men også fordi “break” er slang for villskap og å gå bananas ut av boksen. Beat sier seg selv mens Bronx refererer til hiphopens fødested, The Bronx i New York. Det var her DJ Kool Herc (The Father of Hip Hop) startet festene sine og det var her Breaking oppstod. Når DJ’en mixet de beste delene av sangene sammen oppstod spontane drops og spins til gulvet. Senere har det utviklet seg til mere kompliserte bevegelser som legger grunnlag for stilen i dag. Utover hovedinspirasjonen musikk, er Breaking bl.a. inspirert av martial arts, turning og selvfølgelig andre eldre dansestiler. Her er “Rocking” verdt å nevne og generelt er Breaking som hele Hiphopkulturen black culture startet av svarte amerikanere.
“Breakdance” er et medieskapt uttrykk, som normalt brukes i mainstream og kommersielle sammenhenger eller fordi man ikke kjenner til det riktige navnet, som bare er Break/Breaking.

Breakdance klasser på Subsdans: